five human hands on brown surface
5/5 - (2 votes)

Alle har hørt om, at vi skal være gode til at samarbejde. Den ene dag skal vi indgå i et team samarbejde, som kan være meget spændende. Den næste dag bliver et nyt – men hamrende kedeligt – team samarbejde sat op, som vi også skal passe. Jo team samarbejde kender vi da til. Vi har også været på forskellige teambuilding kurser, hvor vi har lært om værdien af at kunne samarbejde med andre mennesker. Vi lærte måske også meget om os selv, da vi var på det specifikke teambuilding kursus! Det kan vi da håbe. Team samarbejde kræver nemlig, at du også ved, hvem du er. Dette indebærer også, at du lærer, hvad du vil være med til – og hvad du ikke vil stå model til!

Teambuilding

Nogle stifter bekendtskab med disse områder i forbindelse med seriøs team building eller sågar via det, der kaldes for sjov teambuilding – se her.

Du har sikkert spurgt dig selv om, hvorfor du skal indgå i så mange forskellige teams. Og du er helt sikkert støt på det klassiske spørgsmål, når du taler om dit job: ”Hvad er et godt team?” Dette spørgsmål er du efterhånden godt træt af at skulle svare på. Du vil meget hellere fortælle om, hvorfor gode teams er nødvendige – og hvorfor arbejdsgivere burde investere meget mere i dem.

Hvis du får chancen for at fortælle om, hvorfor de gode teams er nødvendige – og giver virksomhederne succes, så ønsker du sådan set ikke at forvirre din samtalepartner med begreber såsom team udvikling og teambuilding. I stedet for taler du om øget produktivitet, kreativitet og innovation, forbedrede beslutningsprocesser, resultatorienteret problemanalyse, medarbejderes trivsel, fleksibilitet og selvdisciplin og ja, du breder emnet ud.

Interessen er der

Din samtalepartner bliver interesseret. Måske er hun meget optaget af emnet omkring trivsel på arbejdspladsen. Ikke fordi hun er tillidsrepræsentant, mere fordi hun selv har været udsat for mobning. Du kender ikke grundene til, hvorfor hun er særligt interesseret i et af de mange emner, som du berører overfladisk. Som regel får I en god samtale om det emne, som hun er meget interesseret i. Og du bliver glad, fordi du lærer meget mere om lige præcist det emne, da hun også gerne vil dele sin viden med dig.

I har derfor haft en dialog, som har givet jer noget, hver især. Det er lige præcist det, som et godt team samarbejde også bygger på. Og din bevidsthed om det, sætter dig i stand til at kunne indgå i mange teams. Uden de store problemer. Jo, du har da oplevet, at der har været konflikter i nogle teams. Du har gjort dit til at løse op for dem. Men du må indrømme, at du har måttet opgive. Det er en skam. Men det er ikke grund til, at du skammer dig.

Kickstart med en omgang sjov teambuilding

Du ærgrer dig bare over, at arbejdsgiveren ikke så konflikterne i tide og fik løst dem. De gode teams, som han har brug for, eksisterer ikke længere.

Ja, du elsker at tale om, hvorfor gode teams er nødvendige. Du elsker, at dialogerne giver dig viden. Du elsker at dele din viden. Og du kan slet ikke forstå, at godt teamsamarbejde ikke bliver emne på mange flere bestyrelsesmøder. Måske skal de kickstartes med en god omgang Viking Games?Top of Form

Disclaimer

Flere artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *