Markise i byen
Rate this post

Man skulle faktisk ikke tro det, men noget så almindeligt som markiser er dukket op i bybilledet og er nærmest blevet et must-have ikke bare for husejere, men også for de mere urbane borgere, der har en altan til rådighed i deres lejlighed. Og markiser er da også ualmindeligt praktiske, især i det dejlige danske vejr, der jo som bekendt ikke er hverken det mest stabile eller varme. Det er nogle gange, som om der kun er to årstider i Danmark: regn og ikke regn! Lige med undtagelse af de sommerdage, hvor solen brager ned, og vi burde nyde den, men næsten er generede af den, fordi arkitekterne, der udtænkte vores lejligheder, ikke helt tog højde for, at sådan en bragende varm sol kan gøre en lejlighed helt utroligt lummer og indelukket, uanset hvor mange vinduer man åbner. Og i det stillestående bymiljø er det ikke altid muligt at lukke en frisk brise ind, så vi må smelte indendørs.

Altanmarkiser

Men for dem, der altså er så heldige at have en dejlig altan tilknyttet deres lejlighed, kan en markise skabe et skønt åndehul i indre by, hvor der er plads til at slappe af og nyde sommeren uden at blive hverken regnvåd eller branket af den skarpe sol. Rigtig mange alter i byen er ikke overdækkede, og selvom en parasol kan gøre en masse, er det altså ikke altid nok. Især ikke hvis man gerne vil nyde altanen hele året. Stiller man vasketøj til tørre under en parasol, skal man regne med, at det kun er det i midten, der tørrer, hvis det regner, og det drypper ned fra parasollen. Og hvis man gerne vil bruge sin altan til opbevaring, eller børnene har en kanin boende derude, så er en parasol på ingen måde tilstrækkelig. Især i den mere vindblæste del af året, hvor en parasol vælter eller flyver væk, er en fastmonteret markise det bedste valg. Og da de fleste markiser kan rulles sammen, har man stadig mulighed for at nyde sin altan i det åbne rum, hvis der nu skulle komme en sjælden, men dejlig, solskinsdag i Danmark.

Disclaimer

Flere artikler

One thought on “Markiser i byen

  1. Ja, sjovt er det med alle de markiser, der er dukket op herhjemme. I gamle dage skulle man langt sydpå for at se dem. Herhjemme hed løsningen “udestue”.

    Materialerne må være blevet bedre her de seneste år!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *