Ildebrande med konsekvenser

5/5 - (1 vote)

Vi hører sommetider skrækhistorier om ildebrande, der er brudt ud i rum, hvor mange mennesker opholder sig. Fx et diskotek, en biograf eller en sportshal. Den seneste historie, vi hørte om, udspillede sig vist nok et sted i Spanien. Omkring 20 unge mennesker, som havde været til fest omkom under branden. Det var noget med, at de ikke kunne nå at slippe ud af barens lokaler. En forfærdelig og meget sørgelig historie. Det er ikke så mærkeligt, at barens ejer er blevet fængslet for manddrab nu. Han havde jo ikke brandsikret baren. Nej. Dette var åbenbart en udgift, han ikke ville acceptere.

Rumslukningsanlæg redder liv

Det blev dog til en skæbnesvanger handling fra hans side. Havde han haft et rumslukningsanlæg i sin bar, så kunne den tragedie have været undgået. 20 unge mennesker ville kunne feste videre i dag. Han ville ikke skulle bruge de næste mange år i fængslet. Desværre endte historien ikke lykkeligt. Men det kan du, som ejer en virksomhed, hvor mange mennesker kommer, sørge for. Hvis du altså installerer faciliteter til brandslukning med Inergen. Det er nemlig det mest effektive, du kan finde på markedet. Måske bestyrer du et supermarked. Eller driver en restaurant. Du skal tænke på, at din virksomhed skal overleve længst muligt. Du skal ikke være dumdristig, sådan som den spanske barejer var det.

Inergen er effektivt

Du spørger sikkert dig selv om, hvordan jeg kan være så sikker og sige, at de unge mennesker ikke ville være omkommet, hvis der havde været et effektivt rumslukningsanlæg i baren. Det kan jeg, fordi det er bevist, at brandslukning med Inergen sker inden branden egentlig bryder ud! Inergen, som er en kunstigt fremstillet luftart, fungerer på den måde, at den kvæler ilden. Med gode detektorer kan rumslukningsanlægget aktivere Inergen, som så vil forhindre, at en voldsom brand bryder ud. Samtidigt er Inergen ufarligt for mennesker. Der er ingen kemikalier eller andre farlige midler i luftarten. Den består faktisk af forskellige luftarter, som findes naturligt i atmosfæren. Det er derfor et naturligt produkt. Det er blot forholdet i sammensætningen af luftarterne, som gør Inergen så effektivt.

Ingen gode undskyldninger i dag

Der er derfor ikke nogen grund til – eller undskyldning for – ikke at sætte et godt rumslukningsanlæg op i din virksomhed. Du har faktisk pligt til det. Og ja, kommer brandtilsynet forbi og konstaterer, at du ikke har overholdt sikkerhedsreglerne, så vanker der altså bøder. Store bøder. Og vær du glad for, at der ikke har været ildebrand i din virksomhed. Det kunne jo gå lige så galt her, som det gjorde i Spanien for mange måneder siden. Derfor skal du tilkalde en ekspert, der kan rådgive dig om, hvordan du sikrer effektiv brandslukning med Inergen i din virksomhed. Det kan være, at du skal have flere mindre rumslukningsanlæg sat op. Det vil eksperten kunne vurdere. Det har noget med arealer og volumener i rummene at gøre. Og du bør lytte til eksperten. Han vil jo være den person, der står inde for, at løsningen, som han foreslår, er den bedste. Og ja, du skal selvfølgelig spørge ham om alt det, du gerne vil vide om de specifikke rumslukningsanlæg.

Disclaimer

Flere artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *