Brætspil er for alle – og det er sjovt

Rate this post

Næsten alle – unge som gamle – husker vel de ”gamle” brætspil som; mølle og dam, ludo og matador. Det var populære spil – og er det også stadig. Når lyset svandt en mørk vinteraften, var det tit sådanne spil, der blev fundet frem i de små hjem. 

Men brætspil i dag er mere end de gamle velkendte spil, som det f.eks. kan ses hos hyggeonkel.dk. I takt med udviklingen af diverse spil til computere, tablet og telefoner er der også sket en stor udvikling af de fysiske brætspil. 

Mange af disse ”elektroniske” spil er faktisk blevet så populære, at der nu laves brætspil kombinationer af spillene. 

Samtidig er der kommet mange nye brætspil til. Uanset om man er til spil med ord eller tal – eller bare har lyst til at spil, der udelukkende baserer sig på held, er der utallige muligheder. Nogle spil har endog en kombination af dygtighed, strategi og held indbygget. Det gør disse spil utroligt alsidige – og det er altid muligt at finde netop det spil, der falder i éns smag. 

Børn, familie og venner – alle kan være med 

Der findes næppe noget bedre end at samle familien eller vennerne til et godt brætspil. Mange bliver positivt overraskede over, hvor hyggeligt det er at sidde over et fysisk brætspil i stedet for at lade handlingen foregå på en skærm. Her kan der tales og diskuteres – og intet går stærkere, end alle kan være med. 

Prøv for eksempel at anskaffe et spil, hvor man kan spille i hold på to personer. Sammensæt så holdene således, at et barn/en ung spiller sammen med en ældre person. En sådan kombination er en sikker vinder – og vil give alle medspillere en positiv oplevelse. Netop sådanne oplevelser er brætspillet store styrke. 

Husk også at næsten alle brætspil kan spilles af to personer – for eksempel på en dejlig sommeraften på terrassen med en god kop dampende kaffe eller et køligt glas vin. 

Disclaimer

Flere artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *