Rate this post

Halsbåndsmus er en mus i musefamilien som mange forveksler med husmus og markmus. De er trods alt meget ens, men den bliver faktisk anerkendt som sin egen art. Musens tunge navn er Apodemus flavicollis men vi kalder den bare halsbåndsmus. Den kendetegnes på sit bånd af brun pels på brystet og så har den også større ører. Den ligner utrolig meget skovmusen.

Hvem skal fange dem?

Det er forskelligt om mus og halsbåndsmus skal behandles af professionelle skadedyrsbekæmpere, eller om man vil begive sig ud i opgaven selv. Den forebyggende del af bekæmpelse af halsbåndmus er dog ikke ligeså nem at døje med selv. Det er også svært selv at vurdere om der er tale om et decideret angreb af mus eller om man blot har besøg af en enkelt gnaver. Og for mange er det isært svært at skelne mellem halsbåndmus eller rotte. En af de nemmeste måder at konstatere om det er mus eller rotter, er at beskue skadedyrenes ekskrementer (Ja, deres bæ ). Halsbåndsmus og husmus ses hele året rundt og er ikke forbundet med en sæson som nogle andre musearter er. Dog ses de lidt mere fra februar til april. Du ved at du har besøg af en halsbåndmus eller mus.

Halsbåndsmus i huset

Dette betyder også at mange har besøg af halsbåndsmus og derfor også at mange forsøger at komme af med dem på egen hånd. De fleste vil jo kvæle barnet ved fødslen, især fordi det kan være rigtig svært at skelne mellem halsbåndmus og rotter. Ja, selv kommunens rottebekæmpere slår fejl til tider – så prøv altid selv at bekræfte med egne øjne. På denne måde kan du også selv bedømme hvorvidt der er brug for professionel bekæmpelse af mus eller om der blot er tale om en enkelt husmus som man kan få ramt på med en standard musefælde. Er der halsbåndmus på loftet kan det især være svært for en uerfaren at vurderer om det er enten mus, rotter eller husmår / mår der er på loftet. Igen, den bedste måde at vide sig sikker er via. en professionel vurdering eller artsbestemmelse.

Når først du er sikker på hvilket skadedyr på loftet du har besøg af, kan du gå til næste skridt som er at få det bekæmpet. Hvis du føler at problemet er uoverskueligt eller til en så stor gene at der er tale om en løsning her og nu, så bør du straks kontakte din Odense skadedyrsservice. Det er den bedste og hurtigste løsning til at komme af med halsbåndsmus, husmus og markmus. Hvis du har besøg af rotter, skal du kontakte kommunen da de er de absolut eneste som må bekæmpe rotter i privat øjemed.

Disclaimer

Flere artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *