Professionel hjælp til sorg

Rate this post

Min gode veninde har mistet sin mand i et trafikuheld. Det var naturligvis et stort tab for hende, og jeg har været der så meget, jeg nu kunne for hende. Vi er en gruppe af kvinder, som kender hinanden, og det, jeg har observeret, er, at der er en tendens til, at folk forventer, at et tab nok ikke er så slemt efter nogle måneder. Det er meget forkert.

 

Vi er de to, der er tættest i gruppen, og jeg har derfor naturligvis været den, der var tættest på for hende. Hun har fået psykologhjælp her, og det har givet hende nogle værktøjer til bedre at håndtere sorgen.

 

Nu er det jo altid nemmere at observere, når man ser det udefra, så jeg vil her dele mine erfaringer til, hvad du bør forvente også efter begravelsen.

 

Længden af sorgprocessen varierer fra person til person, men den varer ofte længere end folk forventer. Det kan være fra måneder til år.

 

Det er særligt i perioden efter begravelsen, at det er vigtigt at vise din støtte. De fleste mennesker er der, lige når det sker, og efter begravelsen optager folk typisk deres liv – men den sørgende er stadig i et sort hul, så det er vigtigt, at du sender et kort, kommer forbi og i det hele taget følger op og er der.

 

Også kan du ikke blot antage, at den sørgende har det godt, bare fordi de giver det indtryk. Det kan være en facade for at holde sammen på sig selv.

 

Husk de specielle dage. Det kan være bryllupsdag, fødselsdag eller andet, der er svære dage for den sørgende.

 

Og husk så endelig, at man aldrig kommer over sorg. Den sørgende finder en måde at acceptere tabet, men sorgen vil altid være der.

Disclaimer

Flere artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *