Tænk dig om, når du køber fyrværkeri

Rate this post

De fleste er enige i, at det at fyre fyrværkeri af kræver en vis form for omtanke. Det er ikke ligegyldigt, hvordan vi håndterer det, når vi står udenfor en mørk og kold nytårsaften. Det er heller ikke ligegyldigt, hvordan vi placerer os i forhold til andre, der måtte stå og kigge på, ligesom det ikke er ligegyldigt, hvor kvikke vi selv er til at komme væk, når først lunten er tændt.

Men omtanken starter i virkeligheden et helt andet sted; nemlig når der skal købes ind. En del – især mænd – bliver overtaget af begejstring, når der skal handles krudt ind til nytårsaften. Og begejstringen bliver ikke ligefrem tæmmet eller holdt nede, hvis indkøbet foregår sammen med andre krudtglade mænd eller drenge.

Forhold dig kritisk til leverandæren

For mit eget vedkommende kan jeg – når året går på hæld – observere, hvordan min mand begynder at folde sig ud. Og især i samtalen og planlægningen med andre fyrværkeriglade mænd, får begejstringen og glæden et nøk op af. For nu skal der handles ind! Og det bliver den bedste nytårsaften i mands minde!

På trods af krudtglæden, har vi aldrig oplevet uheld i forbindelse med affyring af fyrværkeri, og jeg tror i høj grad det skyldes, at fyrværkeriet kommer fra ordentlige, troværdige og professionelle leverandører. Reglerne og restriktionerne i Danmark er heldigvis så gode, så køber du dit fyrværkeri hos en autoriseret forhandler, så kommer du med stor sandsynlighed godt og helskindet ind i det nye år. Dog forudsat at du selv opfører dig fornuftigt, når du sætter ild til sagerne.

Fyrværkeri fra en autoriseret forhandler er nemlig produceret af professionelle og netop lavet, så ’almindelige’ mennesker kan fyre det af. Lunterne er af en sådan art, at du kan nå at komme væk, når du har tændt ild til dem, og mængden af krudt er afstemt med, at en amatør kan håndtere at fyre det af. Derfor er det ikke ligegyldigt, at du forholder dig kritisk til din fyrværkerileverandør.

Professionalisme og kvalitet er afgørende

De grusomme ulykker vi i Danmark har været vidne til, hvor også mennesker har mistet livet, er opstået i mange tilfælde, fordi fyrværkeriet ikke har været i orden. Det er købt af en uautoriseret og er ulovligt. Og dermed er der ingen garanti for, at det eksempelvis kan springe i luften i det splitsekund lunten kommer i berøring med ild. Er det tilfældet, er det ofte ikke muligt for en almindelig festglad dansker at fyre krudtet af uden at komme meget alvorligt til skade.

Festlighederne og krudtet behøves ikke at begrænse sig til kedelige knaldperler og ærgerlige futtende kineser-lyde. Det kan sagtens være storslået, imponerende, smukt at se på og med kæmpemæssige brag. For hos autoriserede professionelle forhandlere kan du nemt få fingre i lækkert kvalitetsfyrværkeri, der kan imponere både konen, kammeraten og naboen. Men det kræver, at du tænker dig om, når du handler ind; at du takker nej til fordækte tilbud og holder dig til de varer, du kan stole på.

Den tilgang har i vores familie vist sig at holde vand. Min mand sørger gladeligt for fyrværker i rigelige mængder hvert eneste år, men han anskaffer sig nogle ordentlige, kvalitetssikrede sager, og det kan uden tvivl betale sig i det lange løb.

Disclaimer

Flere artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *