Rate this post

Min gamle ven gennem mere end 30 år – Ejnar – kom forleden over til mig og konen for at drikke en kop mokka eller to ved køkkenbordet, som vi har for vane at gøre det hyppigt. Han var lidt betuttet eller beklemt over noget, men jeg kender ham jo godt nok til at vide, at man bare skal vente lidt, og så kommer han selv med, hvad der trykker ham. Og det gjorde han også: “Jeg skal på sygehuset og have en RLE operation”, sagde han. Han fortalte, at det nu egentlig ikke var på sygehuset men på et privathospital: http://ohd.dk/ojenoperation-linser/

Nå ja – for Ejnar er alle steder med læger og sygeplejersker et sygehus, men i det her tilfælde er det nok mere korrekt at betegne stedet som et privathospital.

Hvad er en RLE operation?

Ejnar er ikke altid den skarpeste kniv i skuffen, men jeg forsøgte alligevel at spørge ham, hvad sådan en RLE operation er for en størrelse, og forbavsende nok var han særdeles vel orienteret om emnet. Han forklarede, at det er en operation i øjnene, der erstatter de nuværende linser, så man slipper for at gå med briller. Ejnar har brugt briller i over 20 år, og han hader dem, så det giver god mening for ham. Han har simpelthen sparet op til øjenoperationen, og nu skulle det så være.

I næste uge rejser han afsted til København, hvor han har en fætter boende, som han skal overnatte hos inden selve dagen, hvor han skal opereres på Øjenhospitalet Danmark i udkanten af København. Ejnar er normalt ikke meget for de der københavnere, men alle siger, at de bedste øjenlæger i Danmark faktisk er dem, der er på det øjenhospital, og så lever Ejnar med, at det foregår på Djævleøen.

Efter øjenoperationen skal han påregne at kunne undvære sine briller helt, og det er simpelthen så stor en ting for ham, hvilket jeg faktisk godt kan forstå. Det er ikke sjovt at rende rundt med briller, vel?

 

 

Disclaimer

Flere artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *