Rate this post

Årh. Jeg ligger lige her på sofaen og ømmer mig. Det gør altså ondt. Jeg er faldet. Eller det vil sige, at jeg er trådt igennem. Ja. Jeg trådte lige igennem loftet. Et af spærene ramte mit lår. Jeg har slået mig. Det gør rigtigt ondt. Og jeg har derfor krav på at blive forkælet med friskbagt kage og kaffe. Jeg kan jo ikke bare lige sådan rejse mig op og gå en frisk tur sammen med hunden. Når man sådan lige træder igennem loftet så gør det altså ondt. Og det vækker hele familiens medlidenhed. Min søn har tilbudt at gå turen med hunden. Det er altså sjældent, at det sker. Så det er et tegn på, at han blev rigtig bange, da min hustru kaldte på ham, da hun hørte mit skrig.

Tjekke loftisoleringen

Jeg trådte igennem loftet, fordi jeg var deroppe for lige at tjekke en mistanke, jeg havde om, at der er gået råd i et af tagspærene. Det var der så ikke. Men jeg kunne – på egen krop – konstatere, at der ikke var tilstrækkeligt loftsisolering. Åbenbart var isolering af loft ikke noget, de havde tænkt meget over.

Og gangbroen var slet ikke så god som jeg egentlig troede. Det var faktisk gangbroen deroppe, som jeg trådte igennem – og ikke selve loftet. Men det lyder da lidt bedre at sige, at man lige trådte igennem loftet. Hvem ved i virkeligheden, hvad en gangbro er – sådan oppe på et almindeligt hus’ loft? En gangbro er jo i de fleste menneskers fantasi sådan en sølle træbro, der er bundet sammen af træbjælker og reb, og som hænger højt oppe i bjergene – måske et eller andet sted i Asien eller Sydamerika.

Gangbroen

Nej, her i landet er gangbroen bare den lille bane trægulv, som man kan gå på oppe på loftet. Man kan så være heldig at se, at der er lagt isoleringsmateriale ud fra gangbroen mod tagets nederste rende. Og hele det areal bør man faktisk ikke belaste. Og det var, da heller ikke det jeg gjorde. Jeg gik bare på den der lille bane af trægulv. Og så var der et lille bræt, der knækkede. Og jeg trådte igennem det. Faldt og slog mig. Heldigvis faldt jeg ikke igennem loftet. Men det er da lidt sjovt at få opvartning af alle. Og jeg har faktisk tænkt mig at benytte mig lidt af det.

Vil spille lidt skuespil overfor resten af familien. Vil lade som om, at jeg er hårdt såret og dårligt, kan gå. Det bliver da fedt at få min datter at se. Se hende hente min IPad til mig, fordi jeg dårligt nok kan rejse mig op fra sofaen, og gå de 3 skridt hen til bordet, som min IPad ligger på. Se min søn kigge bekymret på mig. Se hans tanke: Bliver min far rask snart. Få min viv til at massere min ømme skulder (det var i virkeligheden den, jeg slog hårdt imod trægulvet). Og ja, jeg vil nok også få fred til lige at få gennemtænkt, hvad vi nu skal gøre. Fordi: Loftsisoleringen skal der under alle omstændigheder gøres noget ved.

Disclaimer

Flere artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *