Snart overstået genoptræning

Rate this post

For godt et halvt år siden blev jeg udskrevet fra hospitalet. Jeg har gået til genoptræning hos en fysioterapeut i København (dem her: Copenhagen Physio) siden da. Og i går, da jeg var derhenne for at få nye øvelser, fik jeg at vide, at jeg næsten er færdig med hele programmet. Og det er virkeligt en fed følelse at komme hjem med. Jeg er meget glad for, at alt er gået godt. Og jeg er virkeligt også meget glad for, at den fysioterapeut, som har hjulpet mig igennem de sidste 6 måneder, har været så tålmodig med mig. Jeg er jo ikke selv det mest tålmodige menneske, så der har været nogle perioder, hvor jeg har været ved at overtræne mig selv. Og det har min fysioterapeut virkeligt kunnet styre.

Slog min ryg

Der skete det, at jeg faldt og slog min ryg temmelig alvorligt. Der var nogle frakturer på nogle af ryghvirvlerne. Jeg fik besked på, at jeg skulle holde mig i fuldkommen ro, inden jeg kunne begynde genoptræningen. Men kan en aktiv person som mig holde sig i ro? Nej! Jeg har altid været meget aktiv. Altså med min krop. Jeg har spillet fodbold og dyrket atletik. Jeg har svømmet på eliteplan. Faktisk også været danmarksmester i rygcrawl. Så det der med at holde sig i ro har ikke været nemt.
Det var et uheld, da jeg faldt. Der var ikke nogen at skyde skylden på. Det var bare et helt almindeligt uheld. Men et meget fatalt uheld for mig. Frakturerne helede. Jeg får ikke problemer fremover. Og nu, hvor jeg er tilbage i fuld vigør igen, så ved jeg, hvor værdifuldt det er at have en fysioterapeut, der ved, hvad der skal til, for at en patient – eller klient – kan få et godt liv igen.

Udskrevet

Lige efter jeg blev udskrevet fra hospitalet, fik jeg et tilbud om at komme i genoptræning hos dem. De har sådan en afdeling, hvor alle patienter, der har brug for en eller anden form for genoptræning, kan komme. Jeg sagde ja tak til tilbuddet. Det kostede meget lidt. Men efter at have været til genoptræning hos dem i nogle få uger blev det for meget for mig. Jeg kunne ikke helt klare at skulle genoptrænes sammen med andre mennesker, der har meget sværere problemer end jeg. Det er måske ikke det venligste at sige: Det var hårdt for mig at se mennesker med meget svære problemer blive genoptrænet.

De bedste fysioterapeuter

I det perspektiv begyndte jeg at lede efter en klinik med fysioterapi i København, som kunne tilbyde mig ’enetimer’. Det ville fritage mig fra at skulle se de kampe som mange mennesker må igennem. Jeg søgte på nettet. Nemt nok: ”Fysioterapi København eller Valby”! Første gang jeg ledte, fandt jeg da også den klinik, som jeg har gået hos i de sidste 5 måneder. Det er en klinik, som har specialiseret sig i sportsskader. Så der er ikke de helt svære tilfælde af klienter, der må kæmpe i årevis for at komme på fode igen. Og det passer mig altså helt fint. At de så også er dygtige, er en ekstra god bonus.

Disclaimer

Flere artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *