Rate this post

Der er altså noget, jeg har tænkt meget på, efter at jeg er kommet tilbage på arbejdet. Jeg har været sygemeldt og har været igennem et forløb med stressbehandling. Lige da jeg startede på jobbet igen, var alt fint. Jeg var glad. Kollegaerne var rigtigt søde og tog godt imod mig. De havde savnet mig. Og de havde været meget bekymrede, dengang jeg faldt om, og de måtte have mig på skadestuen.

Lidt bekymret nu

Men nu her efter nogle måneder er jeg lidt bekymret for, om min stress vender tilbage. Jeg har lært at håndtere mange af de situationer, hvor jeg føler, at jeg bliver stresset. Noget med dels at tænke på en anden måde, og noget med at lave nogle vejrtrækninger, så hjertet ikke bare begynder at banke helt vildt. Det er nogle små hjælpemidler, som jeg har fået med mig, og som min stresscoach har lært mig.

Helt praktisk, og ikke noget med mærkelige teorier og forklaringer. Ok, vi – min coach og jeg – også talt meget om min stress og om, hvorfor jeg blev stresset. Det har ikke kun handlet om, at jeg skulle lære nogle teknikker. Det har også handlet om, at jeg har måttet indse nogle ting om mig selv. Det har ikke altid været sjovt, og det har heller ikke været nemt.Men hans ekspertise har været til stor hjælp.

Kollegernes mønstre

Men det er sådan set ikke det, som er mit problem lige nu – eller er det? Jeg har nemlig lagt mærke til, at mange af mine kollegaer faktisk udviser de samme mønstre, som jeg gjorde, inden jeg kom i stress behandling. Og det har fået mig til at tænke på, om man kan få stress – sådan kollektivt? Jeg har jo læst, at der findes in-house stresscoaches på nogle store arbejdspladser. Og der må da være en grund til, at en stor organisation vælger at ansætte en person, der er uddannet til at håndtere stress.

Disclaimer

Flere artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *