Rate this post

Nu er jeg nok et af de mennesker, som de fleste ville sige om, at jeg er mærkelig. Jeg er sådan et menneske, der godt kan finde på at opsøge ensomhed og stilhed. Det er ikke, sådan at jeg har hårdt behov, for fordi jeg lever et hektisk liv, eller har meget at tænke på. Det er bare en trang til at finde mit indre. En trang, der fortæller mig, at jeg skal bare være alene. Ikke have støj omkring mig. Bare finde et stille sted og, så bare nyde at være. Måske er det noget med, at jeg leder efter mit indre. Et indre, som jeg ofte mister, fordi jeg tænker meget over, hvad der sker i samfundet, og det gør mig ofte trist. Jeg får ofte den trang, når det bliver rigtigt mørkt og kedeligt at opholde sig udenfor. Det er ikke sjovt at gå lange ture i skoven, i regnvejr og mørke.

Planlægger korte ferier

Derfor gør jeg det, at jeg prøver at planlægge nogle korte, små ferier til steder, hvor jeg ved, at jeg ikke behøver at være social og sød overfor andre mennesker. Jeg tager afsted på tidspunkter, hvor jeg ved, at de fleste andre ikke tager på ferie. Eller hvis de har ferie, så bliver de hjemme. Fx i julen. Jeg ved godt, at der er familier, der kan lide at tage på juleferie til eksotiske steder. Dels slipper de for juleræset, og dels får de muligheden for at nyde et smukt – og måske varmt – sted i fred. Det er lidt den samme tankegang, jeg har: Jeg tager afsted i julen i år. Ikke til et særligt, varmt sted. Men et sted, hvor jeg kan finde fred – og får muligheden for at finde mit indre.

Det skal være Sverige

Jeg tager på skiferie i Sverige – de har de bedste områder. Det er måske ikke det mest opfindsomme, jeg kan gøre. Men tidligere skiferier i Åre, som jeg har været på, har faktisk givet mig lige det, jeg søgte: Muligheden for at være alene med mine egne tanker og samtidigt nyde naturen. Jeg kan ikke helt bestemt forklare, hvad det er, der gør, at jeg synes, at det er dejligt og sundt for mig at tage på skiferie i Åre. Jeg har dog en idé om, at det har noget at gøre med sne. Sne gør mig glad. Sne giver også sådan et helt særligt skarpt lys, som bevirker, at jeg føler, at jeg er tættere på mig selv. Måske er det også noget med, at når sneen ligger der i landskabet, så tager det alle de små, skarpe kanter af.

Alt blødes op

Det er som om, at alt bliver blødere. Og lettere at håndtere. Så ja, det er altså min plan at tage på skiferie i Sverige igen i år i julen. Alene. Uden nogle forpligtigelser. Uden stress. Kun for at finde mig selv. Kun fordi jeg gerne vil være i harmoni med mig selv i de næste mange måneder. Og det ved jeg, at en skiferie kan give mig. Ilten, den hvide sne, motionen fra langrend, imens jeg tænker, er lige, hvad jeg trænger til.

Disclaimer

Flere artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *