Rate this post

Skal jeg, eller skal jeg ikke købe det hus? Jeg kan bare ikke bestemme mig. I de sidste 5 år har jeg boet til leje. Jeg er glad for det. Jeg har ikke alt det bøvl med ejendomsskat, udgifter til vedligehold, forpligtigelser overfor naboerne. Jeg betaler blot min husleje. Min forsikring og mine regninger til el og vand mv. Og ringer til viceværten, hvis noget i boligen er gået i stykker. Inden jeg flyttede ind i boligen her, boede jeg i et lille hus på en stille villavej. Der var ikke nogen problemer lige, indtil jeg fik en ny nabo for godt 6 år siden. Dengang begyndte problemerne at opstå. Min nye nabo var en meget opfindsom herre. Han havde en idé om, at han havde lov til at gøre, hvad der passede ham, når det passede ham.

Meget støjende nabo

Han var ikke kun meget støjende. Der var virkelig party hver weekend. Det var faktisk irriterende at skulle lytte til høj musik hver fredag og lørdag nat. Jeg – og naboen til den anden side af ham, som også var generet af støjen – bad ham venligt om at skrue ned for musikken i rimelig tid, så vi kunne få nattero. Han hørte ikke efter. Der blev ikke skruet ned. Resultatet var faktisk, at vi undersøgte sammen med en advokat her i Randers, om vi kunne få lovmæssig opbakning til at få ham til at slukke for musikken. Advokaten (har skrevet om dem før) fortalte os, at vi nok ikke skulle regne med at kunne få vores fælles nabo dømt, men at der faktisk inden for naboretten bliver behandlet mange sager om støjgener.

Forklaring på det med naboret

Han forklarede os også, at naboret egentlig ikke er et sæt nedskrevne love. Man kan mere kalde det en procedure, der afgør, hvad der er rimeligt – eller urimeligt – at udsætte naboerne for i et givent område. Der er forskel på, fx hvor meget støj der kan tolereres i et industrikvarter og i et boligkvarter. Advokaten rådede os til at ringe til politiet, næste gang det, vi var generet af støjen. Måske ville politiets tilstedeværelse fortælle vores nabo, at vi mente det alvorligt, når vi bad om, at han skruer ned. Vi aftalte derfor, at vi ville skiftes til at ringe til politiet. Der skete ikke nogen ændring. Jeg besluttede derfor, at jeg ville flytte. Solgte mit hus og flyttede ind i lejeboligen.

Det er en fin bolig

Det er en fin bolig. Men jeg savner min have. Balkonen, jeg har, er da fin. Men der er jo ikke mulighed for at gå og rode lidt i haven og dyrke lidt grøntsager. Og det savner jeg altså. Jeg har derfor kigget på huse i et andet villakvarter her i byen. Og jeg overvejer at købe det. Mit problem er bare, at på den ene siden har jeg ingen forpligtigelser, og mine nuværende naboer advarer mig, hvis de skal have fest, og kommer til at støje. (Det sker måske to gange om). På den anden side ved jeg, at jeg betaler en sum penge til boligejeren hver måned. Og de penge kunne jeg jo investere i ejendom. Er der nogen, der kan give mig et godt råd?

Disclaimer

Flere artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *