5/5 - (2 votes)

Vi skrev under på købsaftalen i fredags. Det er afgjort. Vi køber huset. Det bliver dejligt. At få lidt have. Et sted, som er 100% vores. Det er et lille hus. Faktisk er det den ene halvdel af et dobbelthus. Det er i to etager. Ca. 120 km2 beboelse, i alt. Og lidt kælder. Den er meget fugtig, og der skal gøres noget. Både med hensyn til isolation og radon. Det er ok. Vi er med på at bruge ekstra penge. Huset ligger et meget lækkert sted. Tæt på offentlig transport. Tæt på indkøbsmuligheder. Tæt på den lille bys centrum, der byder på alt, hvad man kan ønske sig: Biografer, restauranter, cafeer, luksusshopping, parker og smukke omgivelser. Vi er glade for at have taget beslutningen om at købe huset.

En enkelt ulempe

Den eneste ulempe er, at det ligger ud til en vej, hvor der er meget trafik. Det bekymrer mig lidt. Vi vil jo gerne have, at børnene kan lege i haven. Men de må så lege i den del af haven, der ligger bag ved huset. Der er der også nogle dejlige æbletræer, som de kan klatre op i – og falde ned fra. Huset er i rimelig stand. Der skal gøres noget ved køkkenet og badeværelserne. Og som sagt kælderen. Men der er nogle vidunderlige kroge og med små vinduer, der giver os små kig ud til vejen eller til baghaven. Sådan nogle små, spændende steder, hvor man kan sidde i lang tid og bare kigge ud. De små steder i huset trænger også til en kærlig hånd.

Trænger til nye vinduer

Det er mest sådan noget med, at vinduerne skal skiftes. Jeg tænker, at vi sagtens kan finde en vinduesmontør, som har erfaring med den slags vinduer. Det er bare noget med, at vi søger på nettet efter firmaer, der tilbyder udskiftning af vinduer.
Så ja, det er en god ting, vi har gjort. Altså det her med at skrive under på købsaftalen. Vi mener, at vi har gjort en god handel. Ejendomsmægleren siger, at den er meget rimelig. At vi skal være glade for vores nye hus og passe godt på det. Det ved vi godt. Vi kan jo godt regne ud, at huset vil stige gevaldigt i værdi over de næste år. Vi ved, at vi kommer til at sidde lidt hårdt i det i de kommende år. Ikke på grund af bank- og kreditlån. Mere, fordi vi skal bruge en del penge på at sætte huset i stand. Fx skal der jo bruges penge på udskiftningen af vinduerne.

Vi skal lægge et budget

Vi er nødt til at være forsigtige med pengene, og derfor skal vi da også have tilbud fra forskellige firmaer. Fx fra dem, der producerer Velfac vinduer og fra dem, der laver vinduer til Rationel. Vi kan se, at det er rimelige priser, begge producenter tilbyder. Men her har vi jo at gøre med lidt specielle vinduer. Der er bl.a. et rundt vindue. Og et vindue, som faktisk udfylder et hul i et hjørne. Det er ikke helt normale vinduer. Og fordi det ikke er standardvinduer, kommer det nok til at koste lidt mere. Jeg læste om det her faktisk.

Disclaimer

Flere artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *